Dagens ungdom?

Jag läste precis ett inlägg i storbloggerskan Paows blogg, som bara fick mig att bli så otroligt frustrerad. Hon har lagt upp ett långt "tyck-synd-om-mig-inlägg" om hur jobbigt det är att vara bloggerska för att alla tjatar på en och för att hon inte kan lita på sina s.k "vänner". Fast alltså, allvarligt? Hon måste skämta med mig!
Hon är en tjej som aldrig i hela sitt liv behövt jobba(på riktigt, alltså inte blogga) och hon har inte heller gått ut skolan. Om hon inte hade haft sin blogg, hade hon idag inte varit någonting och inte heller haft eller gjort ens i närheten av allt det hon har och har gjort. Speciellt inte med tanke på hennes ålder.
Det hon bl.a skriver om, som faktiskt retade upp mig mest är att hennes föräldrar tydligen då tjatar på henne om att hon måste blogga och har då gjort sen hon var 16 år. Men ärligt tjejen, vad tror du? Hon har ingen som helst utbildning eller erfarenheter av arbetslivet bakom sig. Bloggen är det enda hon vet. Bloggen är hennes enda egna inkomstkälla och för att hon inte ska behöva leva på mamma och pappa livet ut är det klart att de är på henne om att hon måste blogga. Bloggen är det enda som kan ge henne en framtid. Och det spelar ingen roll vad hon gör i framtiden så kommer det att ha varit bloggen, som på ett eller annat sätt, fått henne dit.
Som "hot" har hennes föräldrar tagit till med att om hon inte bloggar så måste hon jobba i hennes pappas mataffär. De kan säkerligen sin dotter utantill, till och med hennes läsare kan förstå att en tjej som Paulina aldrig skulle få för sig att gå omkring i en mataffär, plocka upp varor och sitta i kassan. Allt detta + att hennes manager ringer och "tjatar" på henne om att hon måste blogga, får henne då att gå upp på morgonen och blogga. Är det då verkligen detta som får henne att blogga? Inte att bloggen faktiskt är hennes enda inkomst, att detta är hennes enda s.k "jobb" och att utan bloggen har hon ingenting, utan skulle få känna av verkligheten och det verkliga livet. Nej, det är ju så otroligt jobbigt att blogga, speciellt när man ska hinna med att räcka till till allt annat så som vänner, fester, shopping och så vidare.
Men hon har ju som mål att leva det galna Lindsay Lohan-livet, va jag har förstått det som iallafall så rätta mig om jag har fel. Sex, drugs and rock'nroll! Men när man fyllt 25? Va händer då? Ska hon då gifta sig ung med någon B-kändis från Paradise Hotel, som blivit känd specifikt för att ha satt på varenda brud i serien? Ska hon då ha gjort sitt efterlängtade Slitzomslag? Ska hon då ha slutat att supa och knarka sönder sig själv efter att till slut ha blivit magpumpad och då fattat att det kanske är på tiden innan hennes lever ger upp? Ung&Dum i all ära men att skriva att man lever Lohan-livet, när man faktiskt inte ens är i närheten och att ens vilja något sådant skrämmer mig en aning. Att faktiskt skriva ut att man tagit kokain och dessutom vid den åldern sänder ut helt sjuka signaler till de som läser hennes blogg. Tjejen gräver ju sin egen grav hos media! Eller är det det som faktiskt är meningen? Att vara med på förstasidan i HäntExtra med enorm rubrik "Paow i knarkskandal: Jag har tagit kokain."
Att vara en offentlig person kräver också att man är smart. Man får inte vara naiv när det kommer till vänner. Detta är ju något hon måste ha förstått för länge sedan, att man kan inte som en känd person berätta sin livshistoria för vem som helst. Sina misstag här i livet får man hålla för sig själv eller göra det på ett snyggt sätt. Det finns alltid folk som njuter och vill se en falla och hon borde ju ha insett detta och inte tro så gott om Nemo när hon är otrogen med honom mot Hugo.
Det är så synd bara! Man vet ju att det sitter hundratals tjejer i alla åldrar hemma, framför datorn och bara avgudar henne och hennes liv. Tjejer som faktiskt vill vara och leva som henne! Visst, hon är ung och ovetande om hur hon faktiskt påverkar människor, men hela det här skrämmer mig.
Är det såhär dagens ungdom vill leva?

Framtidsplaner!

Nu är jag back on track igen och ska försöka hålla det så!
Sitter hemma hos mami där jag nu bor igen, ett tag framöver. Killen och jag sa upp våran lägenhet, flyttade hem helt och hållet igår, på varsitt håll. Kändes lite sorgligt men det handlar ju inte om någon längre tid. Sorgligast av allt var iallafall att vi inte ens fick julpynta första lägenheten!! Enligt mig iallafall Haha!
Nu är det Thailandresan som står högst upp på listan. Den sista januari bär det av och vi stannar en hel månad denna gången.
Men på delad plats med resan ligger också det satans körkortet, börjar dock komma igång ordentligt nu så jag ska ge mig fan på att jag ska ha körkort innan resan!
Efter resan bär det av mot nya äventyr! Det blir flytt till större stad eller, vem vet? Kanske varmare breddgrader!
Just nu måste jag iallafall försöka få ordning på alla mina kläder och grejer här hemma. Hörs lite senare! Kyss&Hej!


RSS 2.0